Huidige weekopdracht

Weekopdracht 12:

Samen sterker

Afgeronde weekopdrachten

Weekopdracht 11:

Afvalvrij winkelen, hoe begin je er aan?
Weekopdracht 10:

Herverdeel je koelkast zodat deze optimaal benut wordt.
Weekopdracht 9:

Hoe afvalvrij is jouw badkamer?
Weekopdracht 8:

Samen tegen voedselverspilling
Weekopdracht 7:

Aan de slag met je kleerkast!


Modieus  en tegelijkertijd ook duurzaam zijn: jullie weten hoe het moet! Vaak worden jullie kleren gedragen tot ze op de draad versleten zijn. Nadien worden ze als vodden of kussensloop creatief ingez...


Modieus  en tegelijkertijd ook duurzaam zijn: jullie weten hoe het moet! Vaak worden jullie kleren gedragen tot ze op de draad versleten zijn. Nadien worden ze als vodden of kussensloop creatief ingezet voor een tweede leven.

Nog bruikbare kledij vindt zijn weg naar hergebruik door anderen via De Collectie, E5 mode, De Kringloop en andere initiatieven. 


Weekopdracht 6:

Doe mee met de grootste actie ter wereld


Van zwerfvuil zijn jullie duidelijk geen fan… Gewapend met een grijptang, handschoenen en soms zelfs met een trouwe viervoeter gaan jullie de strijd aan tegen het zwerfvuil. Samen werken jullie mee aa...


Van zwerfvuil zijn jullie duidelijk geen fan… Gewapend met een grijptang, handschoenen en soms zelfs met een trouwe viervoeter gaan jullie de strijd aan tegen het zwerfvuil. Samen werken jullie mee aan een properdere stad. Goed bezig!


Weekopdracht 5:

Welk schoonmaakproduct vervang jij door een afvalvrije variant?


Afvalvrije schoonmaakproducten zijn er in overvloed bij jullie al heeft iedereen een andere voorkeur: van azijn tot soda, van vodden gemaakt uit oude lakens tot wasnoten.  Bij sommigen is het nog eer...


Afvalvrije schoonmaakproducten zijn er in overvloed bij jullie al heeft iedereen een andere voorkeur: van azijn tot soda, van vodden gemaakt uit oude lakens tot wasnoten. 

Bij sommigen is het nog eerst even wachten tot de restjes opgebruikt zijn maar dan zoeken jullie nieuwe ecologische varianten of gaan jullie zelf aan de slag. Veel succes nog! 


Weekopdracht 4:

Machtig minimalisme


Bewust of onbewust, jullie nemen al een minimalistische levensstijl aan en tonen hiermee hoe eenvoudig dit kan zijn. Voornamelijk kleren en interieurspullen proberen jullie achterwege te laten door z...


Bewust of onbewust, jullie nemen al een minimalistische levensstijl aan en tonen hiermee hoe eenvoudig dit kan zijn.

Voornamelijk kleren en interieurspullen proberen jullie achterwege te laten door ze een nieuw leven te schenken.  
Fun shoppen of overconsumptie staat niet in jullie woordenboek. Hergebruik en iets opgebruiken tot het versleten is, dat is onze taal.
Voor eenmalige benodigdheden doen jullie graag beroep op vrienden, collega’s of familie en als dat dan niet mogelijk is, denken jullie spontaan aan De Kringloopwinkel voor jullie aankopen.


Weekopdracht 3:

GFT, wat doe jij ermee?


Goed nieuws! Het werd al snel duidelijk dat jullie bewust omgaan met jullie GFT afval. Als leden van FC Minder Afval weten jullie precies waar jullie het gesorteerde GFT afval kwijt kunnen: in het com...


Goed nieuws! Het werd al snel duidelijk dat jullie bewust omgaan met jullie GFT afval. Als leden van FC Minder Afval weten jullie precies waar jullie het gesorteerde GFT afval kwijt kunnen: in het compostvat, in de sorteerstraatjes of gewoon aan de diertjes in de tuin. Goed bezig iedereen! 


Weekopdracht 2:

Hoe afvalvrij ben jij buiten de deur?


Wat wordt er al afvalvrij genoten buitenshuis! Een drinkfles, potjes, een koffiebeker, een tote bag... Bijna iedereen heeft zijn eigen afvalvrije meeneem pakket op orde of kocht zelfs nog deze week gl...


Wat wordt er al afvalvrij genoten buitenshuis! Een drinkfles, potjes, een koffiebeker, een tote bag... Bijna iedereen heeft zijn eigen afvalvrije meeneem pakket op orde of kocht zelfs nog deze week glazen flessen om mee te nemen. 

En uit die flessen drinken we niet enkel water, we kunnen ook afvalvrij genieten van koude thee of grenadine. 

Na de picknick kunnen we onze handen wassen met zelfgemaakte herbruikbare natte doekjes, aan alles denken jullie! 


Weekopdracht 1:

Hoeveel nieuwe verpakkingen open jij op 1 dag?


Op een week tijd openden jullie gemiddeld slechts 13 verpakkingen. Tijdens de vorige editie stond de teller op 19 verpakkingen. Ons nieuwe seizoen is hiermee meteen ambitieus ingezet! 


Op een week tijd openden jullie gemiddeld slechts 13 verpakkingen. Tijdens de vorige editie stond de teller op 19 verpakkingen. Ons nieuwe seizoen is hiermee meteen ambitieus ingezet!